Заява НАПрН України до десятої річниці початку збройної агресії рф та других роковин російського повномасштабного вторгнення в Україну

24.02.2024

Сьогодні рівно два роки повномасштабної війни проти російського агресора, десятий рік героїчного спротиву російській агресії. 24 лютого два роки назад змінило нашу реальність, війна змінила усіх нас, ми стали свідками героїзму, мужності, єдності та непереможності нашої нації.

Розпочавшись з окупації Криму, окремих районів Донецької та Луганської областей, на світанку 24 лютого 2022 року війна, розв’язана російським нелюдом проти вільного Українського народу, набрала нових масштабів.24 місяці, понад 104 тижні і 730 днів ми живемо в умовах жорстокої, агресивної війни, що перекреслила наше щасливе життя, нескінченний лютий 2022 року триває й досі.

Російський загарбник продовжує стирати з лиця землі артилерією та авіацією міста й села, влаштовує геноцид проти Українського народу. Біль війни відчула й Національна академія правових наук України. Нелюди атакували будівлю президії Академії, в чергове намагаючись знищити українську націю через підрив її інтелектуального потенціалу, залякати та знищити мирне населення.

Не дивлячись на це, ми, українці, продовжуємо тримати оборону, об’єднали зусилля на всіх фронтах, чим доводимо спроможність протистояти російській агресії. Щодня демонструємо світові свою самовідданість, мужність, стійкість, сміливість перед жорстоким і підступним ворогом, який чисельно переважає.

Кожен із нас робить свій внесок у цій боротьбі: захищає Україну зі зброєю в руках чи займається волонтерством, протидіє російській пропаганді та дезінформації чи донатить на потреби війська, рятує людей з-під завалів після обстрілів чи лагодить критичну інфраструктуру, відстоює українські інтереси на дипломатичному рівні чи представляє Україну на міжнародних майданчиках і платформах, підтримує бойовий дух воїнів або тих, хто поруч і кому важко, рятує життя і здоров’я українських захисників чи тих, хто беззахисний і вразливий.

Сьогодні Україна захищає не лише свої кордони, власний європейський вибір та національну ідентичність, а й проливає кров за вільну, демократичну Європу та збереження світового правопорядку. Кожен з нас став опорою для іншого, і наша найбільша сила та запорука непереможності – у здатності об’єднуватись та підтримувати один одного у ці складні для країни часи. Підтримуйте та вірте у наших героїчних Захисників та Захисниць, робіть свій внесок у нашу спільну Перемогу!

Слава Україні Героям слава!

Поділитися: