З професійним святом – Днем науки!

20.05.2023

Шановні науковці, щиро вітаю вас з професійним святом – Днем науки!

День науки – свято людей творчої праці, діяльність яких є символом духовної свободи та розвитку особистості. Незважаючи на тяжкі воєнні часи та складнощі, ми створюємо правові, економічні та організаційні умови для активізації розвитку дослідницької діяльності в наукових установах та закладах вищої освіти, забезпечення оновлення матеріально-технічної бази, стимулювання розвитку провідних наукових шкіл і закріплення молодих талановитих кадрів у науці, підвищення соціального статусу науковців.

Тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства. Відомо, що високий професіоналізм, відданість справі, мужність та сміливість українських вчених високо цінується у всьому світі.

Дякую за ваш неоцінений внесок у становлення держави та розвиток світової науки! Щиро бажаю міцного здоров’я, щастя, миру на нашій землі й злагоди вам та вашим рідним і близьким, творчої наснаги і непересічних успіхів у професійній діяльності. Нехай найвищі висоти Науки завжди підкоряються вам! Нових відкриттів, творчих перемог, неперевершених звершень задля добробуту українського народу, процвітання Батьківщини, блискучого майбутнього української науки та Перемоги України!

З повагою,

Володимир Журавель
В. о. президента НАПрН України
Поділитися: