З Днем Української Державності!

28.07.2023

Шановні Українці!

Згідно Указу Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року в Україні щороку, 28 липня, відзначається День Української Державності – у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

Ця знаменна дата утверджує незламне споконвічне прагнення багатьох поколінь до свободи, суверенітету й національної єдності, нагадує нам про Велике Хрещення Руси-України.

Сьогодні день, коли серця українців всього світу повинні битися в унісон. День, коли зв’язок поколінь пробуджує високі патріотичні почуття у душі кожного із нас. Це можливість згадати власну історію нашої держави, її боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.

Повномасштабна війна триває вже понад рік та шість місяців, у пекельній боротьбі, під ракетними й артилерійськими обстрілами. Наші захисники та захисниці, які віддали та продовжують віддавати життя, кожного дня доводять світові, що наша Україна – це не просто територія, а могутня держава з багатою історією, надзвичайно багатогранною культурою, невимовної краси природою, а головне – з дивовижними самобутніми людьми.

Наше завдання – щиро вірити у свою Державу, знати та поважати свою багатовікову історію, творити її тут і зараз – задля мирного та незалежного майбутнього.

Щиро бажаю завжди вірити у власні сили, поважати один одного, любити Україну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.

Зі святом Української Державності! Слава Україні!

 

З глибокою повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: