З Днем Соборності України!

22.01.2024

Шановні Українці!

Щороку 22 січня ми відзначаємо одне з найважливіших національних свят – День Соборності України. Саме у цей день, 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, було проголошено Акт Злуки – об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у єдину соборну Українську державу.

Український народ об’єднався задля здійснення високої мети – процвітання соборної, незалежної, демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо важливість триматися разом, відстоювати свою цілісність, свободу та незалежність. Усіх нас об’єднує єдина жага до перемоги та віра в мирне майбутнє. Всі ми єдині – від заходу до сходу, від півночі до півдня, ми об’єднані однією ідеєю, ми відстоюємо цінності, надбані віками нашими предками для того, аби жити у вільній, соборній, європейській країні.

Мужність Захисників і Захисниць України зі всіх регіонів нашої держави переконали весь світ, що російському агресору більше ніколи не вдасться зламати нашу єдність. Низький уклін усім, хто став на захист нашої держави! Вічна пам’ять та слава Героям, які загинули за незалежність та свободу України!

Бажаю усім міцного здоров’я, благополуччя та щастя, злагоди та взаємоповаги, вірних цілей та високих прагнень! Нехай вас завжди переповнює гордість за нашу країну та натхнення робити її ще кращою!

Слава Україні! Слава Збройним Силам України!

З повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: