З Днем міста-героя Харкова!

23.08.2023

Шановні харків’яни та гості міста-героя Харкова!

Сердечно вітаю з 369-річчям міста та 80-ю річницею визволення Харкова від нацизму!

Під час Другої світової війни Харків перебував в окупації шістсот сорок один день, понад триста тисяч солдатів полягли в бою під час звільнення міста, яке було майже повністю зруйноване. Наразі місто мужньо бореться з російським окупантом, відстоюючи територіальну цілісність та незалежність України. Висловлюємо глибоку вдячність та шану захисникам та захисницям, які боронять наше місто та забезпечують можливість жити і працювати в рідному місті.

Харків ніколи не забуде своїх Героїв, які загинули у бою, захищаючи рідну землю – лідера і командира харківського Добровольчого підрозділу «Фрайкор» Георгія Тарасенка, харків’янку Владиславу Черних із позивним «Аїда», братів-бійців «Азову» Ярослава та Богдана Гипиків, на честь яких перейменовано одну із вулиць Харкова, харківських альпіністів Олександра Заколодного та Григорія Григор’єва, біатлоніста Євгена Малишева та інших Героїв нашого міста, які відважно визволяли наші території та давали відсіч окупантам. Шануймо світлу пам’ять про них.

Харків заслужено отримав визнання на європейському рівні за свою активну позицію щодо пропаганди європейських цінностей і взаєморозуміння між народами Європи. Харків – єдине місто в Україні, яке завдяки цілеспрямованому та комплексному підходу до міжнародної співпраці нагороджено Призом Європи.

Вільні, хоробрі та незламні харків’яни! Від усієї душі бажаю якнайшвидшої нашої Перемоги та миру, щасливих зустрічей і радісних подій, щоб наше місто завжди процвітало і кожному жителю дарувало добру надію на виконання заповітних мрій, натхнення на звершення добрих справ, які обов’язково примножать велич Харкова. Розвитку та процвітання нашому місту!

 

З глибокою повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: