З Днем міста-героя Харкова!

23.08.2024

Шановні харків’яни та гості міста-героя Харкова!

У цьому році місто-герой Харків святкує подвійне свято – 370-річний ювілей та 81-річчя визволення від нацистських загарбників! Саме 23 серпня вважається Днем нового народження нашого міста, яке традиційно присвячують і заснуванню Харкова у 1654 році.

Це особливий день, бо іменини рідного міста – це свято єднання. Саме в такі моменти ми відчуваємо в своїх серцях любов і гідність за свою малу батьківщину, сповнюємося почуттям єдиної родини.

За роки свого існування наше місто перетворилося з маленької козацької слободи на великий обласний центр, науковий, освітній, культурний та промисловий осередок нашої держави. Сучасний Харків – це мегаполіс з величезним інтелектуальним, науково-технічним і творчим потенціалом, єдине місто в Україні, яке завдяки цілеспрямованому та комплексному підходу до міжнародної співпраці нагороджено Призом Європи.

Вже втретє ми відзначаємо ці дні в умовах повномасштабної війни проти держави-агресора та мужньо боремося, відстоюючи територіальну цілісність та незалежність України. Висловлюємо глибоку вдячність та шану Захисникам і Захисницям, які боронять Харківщину та забезпечують можливість жити й працювати в рідному місті.

Харків ніколи не забуде своїх Героїв і Героїнь, які загинули у бою, захищаючи рідну землю – лідера й командира харківського Добровольчого підрозділу «Фрайкор» Георгія Тарасенка, харків’янку Владиславу Черних із позивним «Аїда», братів-бійців «Азову» Ярослава та Богдана Гипиків, харківських альпіністів Олександра Заколодного та Григорія Григор’єва, біатлоніста Євгена Малишева та інших, які відважно визволяли наші території та давали відсіч окупантам. Шануймо світлу пам’ять про них, вони зробили все можливе для того, щоб ми могли жити у вільному й незалежному місті. Їх подвиги назавжди залишаться в наших серцях, їх приклад надихатиме нас на нові звершення.

Незламні, сміливі та хоробрі харків’яни! Сердечно вітаю вас з подвійним святом та бажаю вам найшвидшої Перемоги і миру, невичерпної енергії, творчого піднесення та здійснення найсміливіших планів! Нехай кожен день приносить нові можливості й дарує незабутні моменти, а наше рідне місто Харків завжди залишається таким же величним і неповторним. Розвитку та процвітання нашому місту!

З Днем народження, Харків!

З глибокою повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: