Відбулося засідання Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Інформаційна агресія в сучасному світі: правовий аналіз та протидія»

21.06.2024

21 червня 2024 року на базі Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України відбулося засідання Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Інформаційна агресія в сучасному світі: правовий аналіз та протидія».

Модерували на засіданні круглого столу директорка Інституту, докторка юридичних наук, професорка Владислава Батиргареєва та старша наукова співробітниця Інституту, кандидатка юридичних наук Катерина Новікова.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся президент Національної академії правових наук України Володимир Журавель, який наголосив, що «сьогодні інформаційна агресія, від якої потерпає українське суспільство, стає серйозним викликом для нашої національної безпеки, миру, стабільності та особистих свобод громадян. Поширення фейкових новин, хакерські атаки на об’єкти критичної інфраструктури, маніпуляції свідомістю та інше – усе це вимагає нашого спільного та невідкладного реагування. Перед нами науковцями-правниками постає нагальне завдання – розробити ефективні правові механізми, які б дозволили убезпечити наше суспільство від цих загроз вже сьогодні».

Вітальні слова надійшли від академіка-секретаря відділення кримінально-правових наук, доктора юридичних наук, професора, дійсного члена (академіка) НАПрН України Валерія Шепітька.

З базовою доповіддю виступив кандидат юридичних наук, полковник Служби безпеки України Володимир Мокляк.

В дискусії прийняли участь науковці-правники та практичні співробітники: Наталя Орловська, Наталія Савінова, Наталія Юзікова, Анна Політова, Валентина Кравець, Роман Мовчан, Наталія Нетеса, Олександр Жупина, Юрій Кирилюк і Андрій Лапкін.

Поділитися: