Відбулись загальні збори Національної академії правових наук України

09.06.2023

9 червня на базі Київського університету інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» відбулись загальні збори Національної академії правових наук України.

Участь у роботі зборів взяли Голова Верховної Ради України, академік НАПрН України Руслан Стефанчук, віцепрезидент Національної академії наук України Сергій Пирожков, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, народний депутат України Юлія Гришина, члени та делегати наукових установ Академії.

За результатами таємного голосування одноголосно позбавлено статусу академіка НАПрН України Медведчук В. В. за державну зраду, антиукраїнську позицію та пособництво агресору, що завдали значної шкоди авторитетові НАПрН України.

Відбулись вибори керівного складу та членів президії НАПрН України.

На посаду президента Національної академії правових наук України обрано академіка Володимира Журавля, на посаду першого віцепрезидента – академіка Олександра Бандурку, на посаду віцепрезидента – академіка Олександра Скрипнюка, членом президії НАПрН України, який входить до її складу не за посадою обрано члена-кореспондента Олександра Буханевича.

Також пройшло обрання та затвердження академіків-секретарів відділень Академії. На посаду академіка-секретаря відділення теорії та історії держави і права обрано академіка Наталію Оніщенко, на посаду академіка-секретаря відділення державно-правових наук і міжнародного права обрано члена-кореспондента Юрія Барабаша, на посаду академіка-секретаря відділення цивільно-правових наук обрано члена-кореспондента Андрія Гриняка.

Поділитися: