Відбулись урочисті заходи з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

10.11.2023

9 листопада 2023 року головний учений секретар НАПрН України Євген Гетьман взяв участь в урочистому заході з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку за участю начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та представників наукової спільноти Харківщини. Під час заходу науковців нагородили нагрудними знаками МОН України «Василь Сухомлинський» і «Відмінник освіти» та іншими відомчими відзнаками.

Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development), запроваджений під егідою ЮНЕСКО, відмічають у всьому світі, щоб підняти важливість та актуальність науки в нашому повсякденному житті на найвищі щаблі, звернути увагу на вагому роль науки і науковців у створенні стійкого суспільства. Адже тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства. Відомо, що високий професіоналізм, відданість справі, мужність та сміливість українських вчених високо цінується у всьому світі.

Незважаючи на тяжкі воєнні часи, й надалі продовжують створюватися правові, економічні й організаційні умови для активізації розвитку дослідницької діяльності в наукових установах та закладах вищої освіти, забезпечення оновлення матеріально-технічної бази, стимулювання розвитку провідних наукових шкіл і закріплення молодих талановитих кадрів у науці, підвищення соціального статусу науковців.

Поділитися: