Відбулось чергове засідання президії Національної академії правових наук України

06.06.2023

6 червня 2023 року відбулось чергове засідання президії Національної академії правових наук України.

На засіданні розглянуто низку важливих питань діяльності Національної академії правових наук України та її структурних підрозділів, зокрема:

1. Затвержено Положення про порядок обрання президента Національної академії правових наук України.

2. Розглянуто матеріали щодо висунення кандидатів на посаду президента Національної академії правових наук України та ухвалено рішення про реєстрацію кандидатами на посаду президента Національної академії правових наук України:

– Журавля Володимира Андрійовича, в. о. президента Національної академії правових наук України, дійсного члена (академіка) НАПрН України, доктора юридичних наук, професора;

– Копиленка Олександра Любимовича, народного депутата України, дійсного члена (академіка) НАН України та НАПрН України, доктора юридичних наук, професора.

3. Затверджено порядок денний чергової сесії загальних зборів Національної академії правових наук України, що відбудуться 9 червня 2023 року, до якого включено такі питання:

– про позбавлення статусу дійсного члена (академіка) Національної академії правових наук України Медведчука В. В.;

– про основні підсумки діяльності Національної академії правових наук України у 2021-2022 роках;

– про вибори президента Національної академії правових наук України;

– про вибори віцепрезидента Національної академії правових наук України;

– про затвердження на посадах академіків-секретарів відділень теорії та історії держави і права, державно-правових наук і міжнародного права, цивільно-правових наук Національної академії правових наук України.

Додаток:

Положення про обрання президента НАПрН України (переглянути)

 

Для більш детальної інформації щодо загальних зборів НАПрН України та з питань акредитації ЗМІ просимо звертатись до апарату президії НАПрН України (тел. (057) 704-19-01, e-mail: aprnu@ukr.net).

Поділитися: