Академія виступила співорганізатором І Школи адміністративної процедури

04.07.2023

29–30 червня у Львові відбулася І Школа адміністративної процедури. Захід проведено проєктом ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління В Україні» (EU4PAR) у партнерстві з Національною академією правових наук України за підтримки Міністерство юстиції України в межах Реформи державного управління.

Потреба в такому заході обумовлена прийняттям у 2022 році Закону України «Про адміністративну процедуру», який є одним з базових законодавчих актів для євроінтеграційного руху України.

У зв’язку з цим перед правничими школами України постало питання про викладання адміністративної процедури як у межах адміністративного права, так і в якості окремої навчальної дисципліни.

Участь у І Школі адміністративної процедури взяли представники закладів вищої освіти, що готують юристів, з Харкова, Києва, Запоріжжя, Одеси, Чернівців, Львова, Дніпра, Ужгорода. Гостями Школи стали експертки EU4PAR Яутріте Брієде, суддя Конституційного Суду Латвійської Республіки, докторка юридичних наук, професорка Латвійського університету та Йованка Якубек- Лалик, докторка юридичних наук, професорка Варшавського університету.

Також до роботи І Школи адміністративної процедури долучився заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук.

Викладачі правничих шкіл обговорили питання місця адміністративної процедури в системі адміністративного права, мали дискусію щодо базових категорій адміністративної процедури, реформування спеціального законодавства у зв’язку зі вступом у силу Закону України «Про адміністративну процедуру».

Захід дозволив його учасникам виробити спільне бачення стосовно викладання адміністративної процедури в правничих школах України, узгодити позиції щодо дискусійних питань розуміння Закону України «Про адміністративну процедуру» та шляхів його впровадження в життя.

Поділитися: