Привітання з нагоди 30-річчя з дня заснування Національної академії правових наук України

31.07.2023

Шановні колеги!

Від імені Національної академії правових наук України висловлюю щиру подяку за привітання з нагоди 30-річчя з дня заснування Національної академії правових наук України. Ця подія є певним підсумком багатопланової діяльності Національної академії правових наук України, результатом якої стали вагомі наукові здобутки, що становлять основу формування правової політики нашої держави, правосвідомості та обізнаності її громадян.

Академія зустріла своє 30-річчя в умовах повномасштабної війни проти України. Важкі для країни та нас усіх часи не дають нам морального права святкувати. Наукова спільнота НАПрН України продовжує активно та плідно працювати над розв’язанням нагальних проблем, пов’язаних із війною, удосконаленням механізмів правового регулювання суспільних відносин, бере активну участь у розробці та науково-правовій експертизі проєктів нормативно-правових актів, продовжує забезпечувати необхідну підтримку державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних та судових органів.

Ураховуючи необхідність розв’язання проблем, важливих для оборони і безпеки держави та повоєнного відновлення країни, науково-дослідні установи НАПрН України проводять дослідження, які є затребуваними державою, адже ми передусім маємо сприяти зміцненню обороноздатності та безпеки держави, відновленню України в повоєнний час, адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

Ми впевнені, що лише наша спільна наполеглива праця буде наближати Перемогу українського народу над державою-агресором і сприятиме ефективному відновленню України. Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю у справі служіння народу України, розбудови правової держави, захисту прав і свобод людини та громадянина.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

З повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: