Привітання НАПрН України з Днем науки!

17.05.2024

З 1997 року, у третю суботу травня, в Україні відзначається особлива дата для всіх науковців – День науки. Це свято людей творчої праці, які не бояться експериментувати, досліджувати незвідане, діяльність яких є символом духовної свободи й розвитку особистості.

Незважаючи на тяжкі воєнні часи та складнощі, науковці України є рушійною силою інновацій та науково-технічного прогресу, які сьогодні проявляють не лише патріотизм і згуртованість, а й продовжують науковий пошук, проводять наукові розробки, втілюють креативні ідеї та здійснюють підготовку молодої плеяди науковців у нашій країні.

Щиро дякуємо вам, що ви втілюєте в життя освітні й наукові ініціативи, міцно тримаєте громадянський і волонтерський фронт, залишаєтесь справжніми сіячами мудрості, добра, чесності, людяності. Сьогодні надважливо, аби кожен тримав оборону саме на своєму фронті та спільними зусиллями наближав нас до Перемоги. Ви робите дуже важливу справу на благо розвитку нашої держави, задля добробуту Українського народу.

Продовжуйте надихати, творити та розвивати науку. Адже тільки спираючись на розвинену науку, можна побудувати динамічну конкурентоспроможну економіку, здатну забезпечувати сталий розвиток та соціальну єдність суспільства.

З нагоди професійного свята Дня науки бажаю вам міцного здоров’я, щастя, миру, нових відкриттів та подальших наукових звершень! Нехай ніколи не згасають ваші прагнення до знань, а натхнення і невичерпна енергія завжди супроводжують у творчих пошуках.

Зі святом!

З глибокою повагою,
Президент НАПрН України Володимир Журавель

Поділитися: