Підписано Меморандум про співпрацю між Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та НАПрН України

09.03.2024

8 березня 2024 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Національна академія правових наук України підписали Меморандум про співпрацю. АРМА на зустрічі представляла Голова Агентства Олена Дума та Начальник Управління виявлення та розшуку активів Віталій Чубаєвський, НАПрН України – Володимир Журавель, президент НАПрН України та Олександр Бандурка, перший віцепрезидент НАПрН України.

Меморандум передбачає обмiн інформацією та досвідом на ocнoві наукового партнерства у форматi надання науково-правової підтримки, пiдготовки та реалiзацiї спiльних нацiональних та мiжнародних наукових та практичних заходiв, програм, освітніх проектів, інформаційно-аналітичних та експертних матеріалів, організацію та проведення навчальних і тренінгових заходів, семінарів за участю профільних фахівців обох органів.

Планується спільна робота у законодавчій сфері, зокрема розробка змін до Кримінального процесуального кодексу України, до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», удосконалення Закону України «Про віртуальні активи».

Олена Дума зазначила, що обидві сторони мають цінні практичні напрацювання, тож бачить необхідним унікальний досвід інтерпретувати в спільні законодавчі ініціативи. Представники АРМА та НАПрН України переконані, що спільна робота сприятиме розвитку та покращить результативність діяльності обох установ.

Поділитися: