Представники НАПрН України взяли участь у засіданні підкомітету з питань науки та інновацій Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій

24.10.2023

24 жовтня 2023 року відбулося засідання підкомітету з питань науки та інновацій Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, на якому обговорювався проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації громадян України)» (реєстр. 9649 від 24.08.2023).

Президент Національної академії правових наук України Володимир Журавель висловив окремі зауваження та пропозиції щодо змісту законопроєкту. Загалом зроблено висновок, що проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо справедливої мобілізації громадян України)» (реєстр. 9649 від 24.08.2023) потребує істотного доопрацювання, адже він не вирішує заявленої в ньому мети та спрямований на врегулювання інших питань, що потенційно може ускладнити роботу правоохоронної системи та системи державної служби в країні в умовах воєнного стану.

Від Національної академії правових наук України участь в обговорені також взяли завідувач наукової лабораторії військового та міжнародного гуманітарного права Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права НАПрН України» Павло Богуцький, в. о. провідного наукового співробітника відділу приватноправових досліджень Науково-дослідного інституту правотворчості та науково-правових експертиз НАПрН України Сергій Константінов, завідувач наукового сектору порівняльного конституційного та муніципального права Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України Олександр Зозуля та старший науковий співробітник відділу дослідження проблем кримінального процесу та судоустрою Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України Сергій Подкопаєв.

Поділитися: