Представники НАПрН України взяли участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій

13.10.2023

13 жовтня 2023 року президент НАПрН України Володимир Журавель, перший віцепрезидент НАПрН України Олександр Бандурка, головний учений секретар НАПрН України Євген Гетьман та провідний науковий співробітник сектору муніципального права та місцевого самоврядування Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України Людмила Баранова взяли участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

На засіданні розглянуто низку важливих питань сфери освіти, науки та інновацій, зокрема обговорено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища» (реєстр. № 9676 від 04.09.2023).

Представники Національної академії правових наук України висловили окремі зауваження та пропозиції щодо його змісту, а саме:
– щодо необхідності узгодження положень проекту Закону та діючого законодавства щодо видів земельних ділянок, на яких може розміщуватися Національне військове меморіальне кладовище;
– щодо порядку та наслідків вилучення земельних ділянок із постійного користування земелекористувачів для розміщення Національного військового меморіального кладовища;
– щодо визнання діяльності зі зміни цільового призначення особливо цінних земель та іншої діяльності, пов’язаної з будівництвом та експлуатацією Національного військового меморіального кладовища, такою, що не підлягає оцінці впливу на довкілля.

Загалом Національною академією правових наук України висловлена позиція, що проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища» (реєстр. № 9676 від 04.09.2023 р.) може бути схвалений з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Поділитися: