Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Оксана Червякова провела робочу зустріч з науковцями НАПрН України

11.10.2023

Відбулася робоча зустріч науковців НАПрН України з Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Оксаною Червяковою, на якій було визначено пріоритетні напрями взаємодії на виконання Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Національною академією правових наук України.

Участь в зустрічі взяли головний учений секретар НАПрН України Євген Гетьман, директор Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України Владислава Батиргареєва, завідувач відділу дослідження проблем кримінально-виконавчого права Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України Володимир Пивоваров, старший науковий співробітник Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України Вікторія Ворожбіт-Горбатюк та учений секретар Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України Олег Петришин.

Учасники зустрічі обговорили важливість проведення наукових досліджень, науково-практичних і практичних заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правового регулювання у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина, підвищення правової поінформованості населення про права та свободи, посилення можливостей Офісу Омбудсмана щодо забезпечення їх дотримання в умовах триваючої агресії росії проти України.

Окремої уваги було приділено питанням визначення шляхів активізації співпраці в межах підписаного Меморандуму, а саме залучення науковців НАПрН України до роботи консультативних органів при Представнику Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області, а також підготовки операційного плану для продовження впровадження науково обґрунтованого підходу у діяльність інституції Омбудсмана в Україні.

Поділитися: