Привітання НАПрН України з Днем Конституції України

28.06.2023

Шановні Українці!

Сьогодні особливе державне свято – День Конституції України. У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави та спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності та соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє Українського народу.

Сьогодні все це у нас намагається відібрати російський ворог, який безжалісно та агресивно розпалив вогонь повномасштабної війни. Тепер ми точно знаємо, що насправді конституційні принципи глибоко закарбовані у серці кожного українця. Через повагу, єдність, готовність допомагати, захищати і разом боротися за нашу землю та свободу.

Наші Герої та Героїні відважно захищають наше конституційне право бути вільними та незалежними, заради майбутнього дітей, за їхнє життя й можливість жити, як прописує наш Основний Закон – у суверенній і незалежній, демократичній, соціальній, правовій Україні.

Хочу побажати міцного здоров’я, наснаги, родинного добробуту, щастя, благополуччя та впевненості у майбутньому. Бажаю успіхів і плідної праці на благо Українського народу. Перемоги, миру та щастя на нашій вільній та незалежній Українській землі!

Слава Україні!

З глибокою повагою,
Володимир Журавель, президент НАПрН України

Поділитися: