Пішов з життя дійсний член (академік) НАПрН України Рабінович Петро Мойсейович

19.12.2023

Національна академія правових наук України з глибоким сумом повідомляє, що 19 грудня 2023 року на 88-му році пішов із життя Рабінович Петро Мойсейович, дійсний член (академік) НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, видатний український учений у галузі права та талановитий педагог.

Будучи взірцем наполегливості та працьовитості для своїх колег і студентів, педагогом за покликанням, Петро Мойсейович пройшов гідний поваги трудовий шлях. Його творчі сили, енергія, величезний науковий і педагогічний талант завжди були спрямовані на розвиток правничої освіти та науки, підготовку висококваліфікованих фахівців-юристів та науково-педагогічних кадрів.

Наукові дослідження Петра Мойсейовича знайшли відображення у численних монографіях, навчальних посібниках та багатьох інших наукових та методичних працях. Основними його науковими напрямами діяльності були загальна теорія права і держави, теорія основоположних прав людини, філософія права.

Колектив Національної академії правових наук України висловлює щире співчуття рідним та близьким Петра Мойсейовича Рабіновича. Світла пам’ять про нього, як мудрого наставника, відкритого, щирого, працелюбного, талановитого науковця та педагога назавжди збережеться в серцях рідних, колег, друзів та всіх, хто його знав, а його науковий та професійний спадок завжди буде слугувати прикладом для наполегливої праці всіх прийдешніх поколінь.

Поділитися: