Пішла з життя дійсний член (академік) НАПрН України Віолетта Омелянівна Коновалова

28.11.2023

Національна академія правових наук України з глибоким сумом повідомляє, що 27 листопада 2023 року на 97-му році пішла із життя Коновалова Віолетта Омелянівна, дійсний член (академік) НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, видатний український учений, талановитий педагог.

Будучи взірцем наполегливості й працьовитості для своїх колег і студентів, педагогом за покликанням, Віолетта Омелянівна пройшла гідний поваги науково-педагогічний шлях, багато років якого були пов’язані з Національною академією правових наук України, Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені В. В. Сташиса НАПрН України, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого. Її творчі сили, енергія, величезний науковий і педагогічний талант завжди були спрямовані на розвиток юридичної науки й освіти, підготовку висококваліфікованих фахівців-правників та науково-педагогічних кадрів. За час своєї діяльності вона виховала цілу плеяду відомих криміналістів, була для них не лише вчителем, а ще й другом, яка завжди приходила на допомогу з мудрими порадами, по-материнські ставилася до кожного зі своїх учнів. Вона показала, що таке жити своєю роботою і як бути не просто викладачем, а мудрим наставником та другом. І сьогодні її учні, які стали відомими криміналістами, успішно продовжують справу свого Вчителя.

Наукові інтереси Віолетти Омелянівни охоплювали великий простір юридичного пошуку. Її наукові дослідження знайшли відображення в численних наукових статтях, монографіях, підручниках, навчальних посібниках, методичних працях, присвячених загальній теорії криміналістики, криміналістичній тактиці, юридичній психології.

Висловлюємо щире співчуття рідним і близьким Віолетти Омелянівни. Світла пам’ять про неї, як мудрого наставника, відкритого, щирого, працелюбного, талановитого й ерудованого науковця назавжди збережеться в серцях рідних, колег, друзів та всіх, хто її знав, а її досягнення як талановитого вченого, педагога будуть завжди слугувати прикладом та неабияким стимулом для наполегливої праці всіх прийдешніх поколінь.

Поділитися: