НАПрН України виступила співорганізатором Міжнародного наукового вебінару «Досвід боротьби з корупцією в Польщі і Україні»

15.12.2023

14 грудня 2023 року Національна академія правових наук України виступила співорганізатором Міжнародного наукового вебінару «Досвід боротьби з корупцією в Польщі і Україні» спільно з Донецьким державним університетом внутрішніх справ, Запорізьким національним університетом, Щецинський університет (Польща), Вища школа прикордонної служби (Польща), Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Генеральною прокуратурою України.

З вітальним словом до присутніх звернулися Рената Подгужанська, проректор з питань освіти Щецинського університету; Томаш Чапєвський, директор Інституту політичних наук і безпеки Щецинського університету; Геннадій Васильчук, проректор з наукової роботи Запорізького національного університету, Євген Гетьман, головний учений секретар Національної академії правових наук України; Дмитро Лученко, проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У своєму виступі головний учений секретар НАПрН України Євген Гетьман зазначив, що євроінтеграція є головним і незмінним пріоритетом України та спрямована на подальшу розбудову та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС. Основним орієнтиром зовнішньополітичної діяльності України є забезпечення її національних інтересів і безпеки шляхом підтримання мирного і взаємовигідного співробітництва з членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права. В цьому контексті ефективна боротьба з корупцією є основним завданням для України, вимогою для подальшої успішної євроінтеграції.

У заході взяли участь та виступили з науковими доповідями провідні науковці та практичні працівники з України та Польщі. За результатами Міжнародного наукового вебінару планується підготовка та опублікування монографії «Досвід боротьби з корупцією в Польщі та Україні».

Поділитися: