НАПрН України виступила співорганізатором ІІ Школи адміністративної процедури

19.07.2024

Національна академія правових наук України виступила співорганізатором ІІ Школи адміністративної процедури, що відбулася 11 – 12 липня у місті Львів. Партнерами у проведенні цього заходу стали проєкт ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR2), Міністерство юстиції України та юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Це вже другий подібний захід, який зібрав провідних українських вчених-адміністративістів для обговорення актуальних проблем впровадження європейських стандартів належного адміністрування в національне правове поле. Цьогорічна зустріч була присвячена питанням розмежування публічного та приватного права, впливу європейських стандартів діяльності публічної адміністрації на теорію та практику правозастосування в Україні.

Участь у роботі ІІ Школи адміністративної процедури взяли представники більшості провідних правничих шкіл України, судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, судді апеляційних адміністративних судів, представники Міністерства юстиції України, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Запрошені на захід іноземні фахівці – Яутріте Брієде, суддя Конституційного Суду Латвійської Республіки, та Юріс Стінка, ключовий експерт проєкту ЄС EU4PAR2 – поділилися з українськими колегами досвідом впровадження та застосування адміністративно-процедурного законодавства в країнах Європейського Союзу.

ІІ Школа адміністративної процедури стала інтелектуальним майданчиком для обміну науковцями, викладачами провідних закладів вищої освіти України досвідом викладання адміністративного права в правничих школах, своїм баченням місця та значення інституту адміністративної процедури.

Наукові дискусії, що відбулися, сприяли виробленню спільних підходів до розуміння найбільш складних питань адміністративно-правової науки та пошуку шляхів розв’язання проблем, що виникають у правозастосуванні, а також стали вагомим кроком для розвитку доктрини адміністративного права.

Поділитися: