Українським науковцям продовжено безкоштовний доступ до платформи Research4Life

16.09.2024

Прагнучи надати підтримку науковій спільноті України в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала РФ, українським науковцям продовжено безкоштовний доступ до ресурсів провідних видавців наукової літератури у рамках проєкту Research4Life.

Доступ до електронних колекцій книг та журналів відкрили, зокрема, такі великі видавничі компанії як Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing та ін.

Для отримання доступу науковим установам НАПрН України необхідно зареєструватися, заповнивши форму за посиланням bit.ly/3PUvuWC. Після підтвердження реєстрації на платформі Research4Life усі співробітники установи матимуть змогу отримати доступ до вмісту платформи, звернувшись до відповідального підрозділу або контактної особи установи для отримання інституційного логіну та паролю для входу.

Крім того, звертаємо увагу, що команда Research4Life у співпраці з Директорією журналів відкритого доступу (DOAJ) та Академією наук Південної Африки (ASSAf) розробила курс для видавців наукових видань та для тих, хто планує заснувати видання. У вересні цього року вперше курс буде проведено українською мовою для всіх видавців наукових журналів в Україні та україномовних видавців наукових журналів у країнах «Research4Life Country Connectors».

Заняття будуть проводитись з 13 вересня по 2 жовтня 2024 року в онлайн режимі на платформі Zoom. Участь в курсі є безкоштовною. Курс акредитований ASSAf. Учасники зможуть отримати сертифікат за умови активної участі в, як мінімум, трьох модулях курсу та успішного проходження фінального опитування. Детальніше про курс та умови реєстрації за посиланням: http://surl.li/qjsyig.

Поділитися: