Пішов з життя член-кореспондент НАПрН України Дзера Олександр Васильович

14.10.2024

Національна академія правових наук України з глибоким сумом повідомляє, що 13 жовтня 2024 року на 79-му році пішов із життя Дзера Олександр Васильович, член-кореспондент НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, видатний український учений у галузі цивільного права, талановитий педагог.

Будучи взірцем наполегливості та працьовитості для своїх колег і студентів, педагогом за покликанням, Олександр Васильович пройшов гідний поваги трудовий шлях. Його творчі сили, енергія, величезний науковий і педагогічний талант завжди були спрямовані на розвиток правничої освіти та науки, підготовку висококваліфікованих фахівців-юристів та науково-педагогічних кадрів.

Основними його науковими напрямами діяльності були цивільне та сімейне право. Наукові дослідження Олександра Васильовича знайшли відображення у численних монографіях, навчальних посібниках та багатьох інших наукових та методичних працях.

Колектив Національної академії правових наук України висловлює щире співчуття рідним та близьким Олександра Васильовича Дзери. Світла пам’ять про нього, як мудрого наставника, відкритого, щирого, працелюбного, талановитого науковця та педагога назавжди збережеться в серцях рідних, колег, друзів та всіх, хто його знав, а його науковий та професійний спадок завжди буде слугувати прикладом для наполегливої праці всіх прийдешніх поколінь.

Поділитися: