Представники НАПрН України взяли участь у роботі Форуму «Війна та права людини»

17.06.2024

14 червня 2024 року президент Національної академії правових наук України Володимир Журавель та вчені наукових установ НАПрН України взяли участь у роботі Форуму «Війна та права людини», який відбувся за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP в Україні.

Відбулася презентація Щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за 2023 рік. Також на Форумі обговорено важливі та актуальні питання забезпечення захисту прав людини на Харківщині.

З вітальним словом до учасників Форуму звернувся президент НАПрН України Володимир Журавель, який зазначив, що у контексті воєнних дій стає особливо актуальним питанням гарантування прав людини, оскільки урядові структури отримують широкі повноваження для забезпечення національної безпеки та стабільності, а громадяни зазнають додаткових обмежень своїх прав. Тому контроль за діяльністю органів державної влади в умовах воєнного стану виступає дієвим інструментом забезпечення прозорості, відкритості та відповідальності влади перед громадянами.

Окрім цього, у рамках підготовки до відкриття Центру захисту прав дитини за моделлю «Барнахус» провели змістовну дискусію щодо практичної реалізації цього проєкту.

Загалом Форум об’єднав представників громадянського суспільства, народних депутатів України, голів територіальних громад, представників органів місцевого самоврядування Харківщини, правоохоронних органів та сектору оборони і безпеки, науковців і практиків.

Поділитися: